TILBAKE

Stell av hund !!

Hunden må ha krav på at man daglig ofrer 10 min av sin tid til å gå igjennom sin hund fra nesetippen til halespissen.

Med fingertuppene gjennomgår man hunden. På den måten oppdager man eventuelle sår og rifter, byller og knuter, flått, uttøy og andre fremmed-elementer. Man undersøker hundens øyne, tenner og munnhulen, ytre øret, samt kjønnsdeler og endetarmsåpningen. Det er også viktig å undersøke poter og mellomrom mellom klørne. Ved daglig gjennomgang får man muligheten til å oppdage, og få behandle sykdom og skader i tide.

Pelspleie: pelsen bør gjennombørstes daglig med en stiv børste/gummibørste, og et par ganger i uken strigles hunden med og mot hårene. Hals, rygg og kryss kammes eventuelt med en stålkamm, etter børsting med stiv børste/gummibørste.

Man bør unngå å vaske for ofte. Hunden trenger sitt naturlige fett i pelsen for å isolere kroppen både vinter som sommer.

Når man vasker skal man bruke et mildt vaskemiddel og skylle grundig etterpå, Skyll noen ganger ekstra.

Øynene: Øyeverk som kommer skal man fjærne med en fuktig vattdott, hvis hundens øyne renner eller klister seg igjen, kan man skylle med kamillete. Hjelper ikke det må man ta kontakt med veterinær.

Tenner: man kan børste tennene en gang imellom. Bruk da en baby tannbørste og lett saltet lunkent vann. Tannsten kan skrapes bort med en spesiell skrape eller hos veterinær.

Tannsten kommer av for mye syre i foret man bruker, eller alt det utenom som hunden får.

Riktig foring forhindrer tannsten.

Ørene: man skal være forsiktig med å tukle for mye med ørene selv, selve ørelappen og det synlige i øret kan man rense med olje og vattdott. Hvis det lukter surt og hunden klør mye i øret, ta kontakt med veterinær. Hundens naturlige lukt i øret, er søtaktig.

Poter: hvis tredeputene er såre og slitte smør på potesalve. Stener og fremmed-elementer fjernes med en pinsett. Hvis hunden går på veier hvor det blir saltet, bør man skylle labbene når man kommer hjem. For saltet tærer på potene. Hos en hund som blir trent og brukt mye, trenger man som regel ikke klippe klør. Men dette er varierende fra hund til hund.

 

        TILBAKE